Τα 4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν είσαι νέος οδηγός μηχανής

Τα 4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν είσαι νέος οδηγός μηχανής

Είσαι νέος οδηγός μηχανής; Μόλις πήρες το δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας και νιώθεις έτοιμος/η για τις διαδρομές σου; 

Πριν ανέβεις στη μηχανή σου, διάβασε παρακάτω τα πιο συχνά λάθη που κάνουν όλοι οι νέοι οδηγοί μηχανής για να μην τα επαναλάβεις και εσύ! 

Ακόμα να πάρεις τον απαραίτητο εξοπλισμό αναβάτη;

Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να έχει στο νου του κάθε οδηγός, είναι η ασφάλεια του. Πολλές φορές οι νέοι οδηγοί, πάνω στον ενθουσιασμό τους, δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία στον εξοπλισμό που απαιτείται να έχουν ως αναβάτες μοτοσυκλέτας. Μην κάνεις κι εσύ το ίδιο λάθος! 

Motorbikers on Mountain Road. Driving a empty road

Αρχικά, το κράνος σου θα πρέπει να είναι πάντα μαζί σου όποτε ανεβαίνεις στη μηχανή σου, όπως έχεις το κινητό σου ένα πράγμα! Το ίδιο και όποιοι άλλοι ανεβαίνουν μαζί σου στη μηχανή. 

Αλλά μη νομίζεις ότι τελειώνεις εκεί. Είναι απαραίτητο να αγοράσεις τον εξοπλισμό που χρειάζεται ο κάθε αναβάτης μηχανής, από το κατάλληλο jacket μέχρι το παντελόνι και τις μπότες! Για να χαρείς τις βόλτες σου με τη μηχανή σου, πρέπει να είσαι φουλ προστατευμένος. Ποτέ δεν παίζουμε με την ασφάλεια μας! 

Μην ξεχνάς το service της μηχανής σου

Ο συστηματικός έλεγχος της μηχανής σου είναι απαραίτητος για να είσαι σίγουρος ανά πάσα στιγμή ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν θα βρεθείς σε 50χλμ σταματημένος να καλείς την οδική βοήθεια. 

Πολλοί νέοι οδηγοί θεωρούν ότι το να αμελήσουν και μια-δυο φορές το service της μηχανής τους δεν είναι και μεγάλη υπόθεση, όμως πώς θα είσαι σίγουρος ότι η μηχανή σου είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αν δεν στο πει ο τεχνικός στο συνεργείο;

Motorcyclist driving his motorbike.

Ξεκίνα λοιπόν με τις σωστές συνήθειες και μην αγνοείς τα service της μηχανής σου. Κι αν θες να μάθεις και παραπάνω πληροφορίες, μπορείς να τσεκάρεις τα άρθρα μας εδώ, όπου συχνά ανεβάζουμε τεχνικά stories για μοτοσυκλέτες! 

Μην οδηγείς σε δύσκολα οδοστρώματα

Ναι ξέρουμε. Πήρες δίπλωμα και μηχανή και νιώθεις έτοιμος να οδηγήσεις παντού και σε οποιαδήποτε συνθήκη. Λάθος! Ως νέος οδηγός, σίγουρα δεν έχεις την απαιτούμενη εμπειρία ώστε να ανταπεξέλθεις στην οδήγηση σε δύσβατους δρόμους με κακές καιρικές συνθήκες κλπ. 

Μην πιέζεις λοιπόν τις καταστάσεις και μην βιάζεσαι. Κάνε την εξάσκηση σου στην πόλη σε δρόμους με μειωμένη κίνηση και σιγά σιγά θα αποκτήσεις τα skills για να οδηγήσεις σε πιο..δύσκολα μονοπάτια. Η βροχή, το χιόνι και η λάσπη είναι παράγοντες που δυσκολεύουν μέχρι και τον πιο ικανό οδηγό, για αυτό περίμενε μέχρι να μάθεις καλά τη μηχανή σου, να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση με την οδήγηση και σταδιακά θα έρθει και η ευκαιρία σου για πιο off-road καταστάσεις!

Οδήγηση στην πόλη με τα μάτια σου 14! 

Motorcyclist with helmet

Η οδήγηση μέσα στην πόλη με μηχανή είναι πιο δύσκολη και απαιτητική από ότι με ένα αυτοκίνητο. Με την μηχανή είσαι πάνω σε 2 ρόδες, εντελώς εκτεθειμένος από παντού και λιγότερο εμφανής από ότι με ένα αυτοκίνητο. Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι να είσαι πάντα 100% προσεκτικός με κάθε σου κίνηση, τηρώντας απαρέγκλιτα τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. 

Μάθε να τηρείς τα όρια ταχύτητας, μην ξεχνάς ποτέ το φλας, κράτησε αποστάσεις ασφαλείας και γενικότερα πράξε σαν να θέλεις να σε δουν όλοι. Πολλοί οδηγοί στις πόλεις είναι αφηρημένοι και δεν προσέχουν εύκολα μία μηχανή, για αυτό γίνονται και τόσα ατυχήματα. 

Πρόσεξε λοιπόν πολύ την οδηγική σου συμπεριφορά και κυρίως την οδηγική συμπεριφορά των άλλων στους δρόμους των πόλεων! Και φυσικά, μην κάνεις σούζες!

Είσαι νέος οδηγός μηχανής; 

Σε κάθε περίπτωση, αν μόλις πήρες το δίπλωμα οδήγησης μηχανής, σου αξίζουν συγχαρητήρια! Όμως, πρέπει να θυμάσαι ότι η οδήγηση στην πραγματική ζωή δεν έχει καμία σχέση με τα παιχνίδια και τις ταινίες. Διάβασε προσεκτικά τις παραπάνω συμβουλές μας, έχε πάντα στο νου σου την ασφάλεια και καλές διαδρομές! 

Motorcyclist with raincoat on snowy road
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Copyright © 2024ΟΔΗΓΟΣ All rights reserved