Αντικλεπτικά συστήματα αυτοκινήτου για προστασία

Αντικλεπτικά συστήματα αυτοκινήτου για προστασία 

Δεν είναι λίγες οι φορές κάθε χρόνο που ακούμε για περιπτώσεις κλοπής αυτοκινήτων. Προφανώς κανείς δε θέλεις να βρεθεί σε μία τέτοια κατάσταση, όμως οι επίδοξοι κλέφτες δυστυχώς είναι πολλοί. 

Για να προστατέψεις λοιπόν το αυτοκίνητο σου επαρκώς, ώστε να μην χρειάζεται κανένας λόγος ανησυχίας, διάβασε το παρακάτω άρθρο και ενημερώσου σωστά για τα αντικλεπτικά συστήματα αυτοκινήτων που κυκλοφορούν. 

Μπάρα κλειδώματος για το τιμόνι του αυτοκινήτου 

Από τα πιο κλασικά και δημοφιλή αντικλεπτικά συστήματα, είναι η μπάρα κλειδώματος τιμονιού. Τεχνολογικά δεν είναι πολύ σύγχρονη, όμως προσφέρει πράγματι ασφάλεια αφού “κλειδώνει” το τιμόνι σε μία συγκεκριμένη θέση. 

Driver Behind Supercar Steering Wheel

Μπαστούνι κλειδώματος για το πεντάλ

Στην ίδια λογική με το παραπάνω, το αντικλεπτικό μπαστούνι χρησιμοποιείται και για το κλείδωμα του πεντάλ. Χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία, κανείς δε θα μπορέσει να μετακινήσει το αυτοκίνητο σου, αν υπάρχει η μπάρα κλειδώματος στα πεντάλ. 

Υπάρχει και η επιλογή μπάρας κλειδώματος για τιμόνι και πεντάλ με συναγερμό. Έτσι, αν κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει τον αντικλεπτικό μηχανισμό, θα ενεργοποιηθεί αυτόματα ο συναγερμός. 

Αντικλεπτικό σύστημα τροχού 

Car wheel blocked by wheel lock. Illegal parking of automobile

Αν πρόκειται να αφήσεις το αυτοκίνητο σου για πολύ καιρό σταθμευμένο σε ένα συγκεκριμένο μέρος, τότε καλό είναι να προμηθευτείς ένα αντικλεπτικό σύστημα τροχού. Πρόκειται για μία σχετικά φθηνή λύση, που όμως αποτρέπει από την κλοπή. Η φιλοσοφία της λειτουργίας του είναι παρόμοια με το μπαστούνι κλειδώματος στο τιμόνι και το πεντάλ. 

Συναγερμός αυτοκινήτου

Αν το αυτοκίνητό σου δεν είναι σύγχρονο μοντέλο και δε διαθέτει εργοστασιακό σύστημα συναγερμού, πρέπει άμεσα να προμηθευτείς έναν after-market μηχανισμό. 

Woman control car alarm with mobile phone

Συνήθως κοστίζουν από 100 έως 450 ευρώ, ανάλογα με τον hi-tech σχεδιασμό τους. Ανάλογα λοιπόν με τις επιθυμίες σου, μπορείς να διαλέξεις αυτόν που ταιριάζει στις ανάγκες του αυτοκινήτου σου και το budget σου.  Για την εγκατάσταση του όμως θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων. 

Σύστημα εντοπισμού αυτοκινήτου GPS 

Σε περίπτωση που κλαπεί το αυτοκίνητο σου, τι κάνεις; 

Αν έχεις εγκαταστήσει από πριν ένα σύστημα εντοπισμού με GPS, μέσα από το smartphone σου μπορείς να ελέγξεις ανά πάσα στιγμή το που βρίσκεται το αυτοκίνητο σου. 

Μάλιστα, αν επιλέξεις έναν μηχανισμό εντοπισμού GPS με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας του οχήματος, δυνατότητα ακινητοποίησης του κινητήρα του αυτοκινήτου μέσω διαδικτύου και δυνατότητα περιορισμού του καυσίμου. 

Με λίγα λόγια, μέσα από το κινητό σου μπορείς να έχεις πλήρη επίγνωση του που βρίσκεται το αυτοκίνητό σου, αν τύχει και κλαπεί. 

Εννοείται πώς και αυτός ο αντικλεπτικός μηχανισμός, απαιτεί την τεχνογνωσία ενός ειδικού ηλεκτρολόγου για να εγκατασταθεί, όπως και ο συναγερμός που αναφέραμε παραπάνω. 

Futuristic Digital City Map GPS

Αντικλεπτικός διακόπτης αυτοκινήτου 

Μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για να προστατέψεις το αυτοκίνητό σου από τους κλέφτες, είναι ο αντικλεπτικός διακόπτης. Μέσω του μηχανισμού του, αν πραγματοποιηθεί μη κανονική εκκίνηση του αυτοκινήτου (χωρίς το κλειδί δηλαδή), αυτόματα διακόπτεται η ροή ηλεκτρικού ρεύματος στη μίζα ή στην αντλία καυσίμου. Έτσι, το αυτοκίνητο είναι πρακτικά αδύνατο να μετακινηθεί. 

Και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επισκεφτείς το κοντινότερο ηλεκτρολογείο. 

Κάμερα αυτοκινήτου 

Μία πιο σύγχρονη επιλογή αντικλεπτικής προστασίας ενός αυτοκινήτου, είναι η τοποθέτηση κάμερας. Μέσω του συστήματος παρακολούθησης, μπορείς να βρεις γρήγορα το αυτοκίνητο σου, αν κάποιος το κλέψει. 

Οι κάμερες αυτές συνδέονται με το smartphone του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Έτσι, μέσω WiFi, θα μπορείς να συνδέεσαι στο σύστημα και να βλέπεις που ακριβώς βρίσκεται το αυτοκίνητο σου. 

The driver stopped the car with a hand brake. With safety

Αντικλεπτικά συστήματα στην Ελλάδα 

Σε κάθε περίπτωση, η αντικλεπτική προστασία του αυτοκινήτου σου είναι μεγάλη υπόθεση. 

Στην Ελλάδα μάλιστα που τα ποσοστά κλοπών συνεχώς αυξάνονται, το να παραλείψεις την εγκατάσταση ενός αντικλεπτικού συστήματος είναι μεγάλο λάθος. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, η Ελλάδα είναι 2η σε κλοπές αυτοκινήτων, ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. 

Τι λες; Μήπως ήρθε η ώρα να εγκαταστήσεις ένα αντικλεπτικό σύστημα στο αυτοκίνητο σου; 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Copyright © 2024ΟΔΗΓΟΣ All rights reserved