Τα πιο οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το 2021

Τα πιο οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το 2021 

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν καθιερώσει την θέση τους ως τη μεγαλύτερη αλλαγή της δεκαετίας και ήδη μεγάλο ποσοστό των αυτοκινητοβιομηχανιών στρέφονται προς αυτού του είδους την παραγωγή, μειώνοντας τα συμβατικά μοντέλα αυτοκινήτων που βγάζουν στις αγορές ετησίως. Ωστόσο, δικαιολογημένα μπορεί να πει κανείς πώς ακόμη κι αν πρόκειται για μία λύση εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον, δεν είναι προς το παρόν σε μεγάλο βαθμό, φιλική προς κάθε επιπέδου βαλάντιο. Στην Ελλάδα, για να δοθεί το κίνητρο σε κάθε πολίτη να σκεφτεί την ενδεχόμενη αντικατάσταση του αυτοκινήτου του με ένα ηλεκτρικό, παρέχεται κρατική επιχορήγηση, που ως αποτέλεσμα έχει φυσικά την μείωση των τιμών. Συγκεντρώσαμε τα 6 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που στην Ελλάδα έχουν την οικονομικότερη τιμή και θα μπορούσαν να αποτελέσουν το κλειδί, για να “ξεκλειδωθεί” η μετάβαση σε πιο “πράσινες” μετακινήσεις με το αυτοκίνητό σου! 

close up car interior with start engine button details. modern electric hybrid car
close up car interior with start engine button details. modern electric hybrid car of 2021

Ποια είναι τα πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το 2021;

Η κυκλοφορία ολοένα και περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις αγορές τόσο του εξωτερικού, όσο και στις εγχώριες, έχει πυροδοτήσει την παραγωγή και την δημοφιλία τους σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ειδικότερα τα τελευταία τρία χρόνια, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δημιουργηθεί μία τάση όπου όλο και πιο πολλοί αγοραστές θα επιλέγουν να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο αντί για ένα συμβατικό με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ παράλληλα πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη δεσμευτεί πώς σε λιγότερο από 10 χρόνια, θα παράγουν αποκλειστικά οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές) ηλεκτρικά. 

Ωστόσο, θα μπορούσαμε να πούμε πώς τα μέχρι τώρα ποσοστά πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι μάλλον περιορισμένα σε σχέση με τις έως τώρα προσδοκίες και εκτιμήσεις. 

Το γεγονός αυτό αρχικά οφείλεται στην έλλειψη των απαραίτητων εγκαταστάσεων φόρτισης αλλά και στις τιμές πολλών ηλεκτρικών μοντέλων που μπορούν να χαρακτηριστούν έως και άπιαστες για τον μέσο πολίτη. 

Κρατικές επιδοτήσεις στην Ελλάδα 

Για να δοθεί, λοιπόν, μία ώθηση και κινητικότητα στις αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που μέχρι τώρα στην Ελλάδα ήταν στάσιμες, αποφασίστηκε να μπει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα επιδοτήσεων που σκοπό έχει την αρωγή και χρηματοδότηση των πολιτών με ενδιαφέρον να αποκτήσουν το αυτοκίνητο του μέλλοντος. 

Έτσι, με το πρόγραμμα επιδοτήσεων που τέθηκε σε ισχύ αλλά και με την αναζήτηση των οικονομικότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας, έχει ήδη γίνει η αρχή για την αλλαγή προς μια πιο “πράσινη” καθημερινότητα. 

Ας δούμε ποια είναι τα πιο οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το 2021.

An electric car charging outdoors
An electric car charging outdoors

Peugeot e-208 

Έχουμε ξαναμιλήσει για τις πολλά υποσχόμενες επιδόσεις και αποδόσεις του Peugeot e-208, χάρη στις οποίες σημείωσε 54 πωλήσεις το περσινό έτος στις ελληνικές αγορές, κάνοντας το το πρώτο σε πωλήσεις στην Ελλάδα ηλεκτρικό μοντέλο. Η αρχική τιμή του φτάνει τις 31.900 ευρώ, ενώ αξιοποιώντας τα κρατικά επιδόματα και με απόσυρση του παλιού σας αυτοκινήτου μπορείτε να το αποκτήσετε με 25.755 ευρώ. 

Smart fortwo EQ facelift 

Η ευελιξία του συγκεκριμένου μοντέλου που αντιπροσωπεύει πλήρως και αντάξια την αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής του, Smart, διαφαίνεται τόσο στον μηχανικό και αισθητικό σχεδιασμό, όσο και στην τιμή. Συγκεκριμένα, ενώ στις αγορές διατίθεται με τιμή 24.990 ευρώ η κλασική έκδοση και 26.970 ευρώ η cabrio, μέσω την χρηματοδότησης αλλά και της απόσυρσης οι τιμές κυμαίνονται σε 19.959 ευρώ και 21.620 ευρώ, αντίστοιχα.

Smart forfour EQ facelift 

Με χαρακτηριστικά που θυμίζουν το αντίστοιχο fortwo μοντέλο, το forfour EQ facelift ανταποκρίνεται εξίσου στις επιταγές και τις απαιτήσεις των αγοραστών πρός ένα smart μοντέλο με άνεση και προσαρμοστικότητα. Παρόμοια με το προηγούμενο μοντέλο, βρίσκεται και αυτό στη λίστα με τα πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στις ελληνικές αγορές με την τιμή του να ξεκινάει από 25.675 ευρώ και να φτάνει μέχρι και 20.534 ευρώ. 

Fiat 500 Electric

Με ποικιλία σε μεγέθη αλλά και τύπο αυτοκινήτου, το Fiat 500 Electric διατίθεται με διάφορα χαρακτηριστικά με σκοπό να ικανοποιήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των ενδιαφερομένων και πιθανών αγοραστών. Αντίστοιχα, η τιμή του είναι δυνατόν να ικανοποιήσει αρκετά το αγοραστικό κοινό της ελλάδας, αφού ακόμη κι αν η αρχική τιμή είναι 24.290, με την κρατική επιχορήγηση μειώνεται σε 18.970 ευρώ. 

VW e-up! 

Εξελιγμένο, αμιγώς ηλεκτρικό και ασύγκριτα άμεσο στην φόρτιση του, το ηλεκτρικό μοντέλο e-up! της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα, χάρη στα οποία σημείωσε αρκετές πωλήσεις το 2020 μέχρι και στην χώρα μας, που η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρισκόταν σε πιλοτικό στάδιο. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται ανάμεσα στα 2 πιο οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μπορεί κανείς να αποκτήσει στην Ελλάδα, αφού με τιμή 23.750 ευρώ ή 18.919 ευρώ με επιδότηση και απόσυρση προηγούμενου μοντέλου, είναι δυνατόν να ικανοποιήσει πολλά…πορτοφόλια.

Skoda Citigo e iV

Και αισίως φτάσαμε στην κορυφή της λίστας των πιο προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την Ελλάδα του 2021. Το Skoda Citigo e iV έχει εντυπωσιάσει τόσο από άποψη λειτουργικότητας όσο και για την ιδιαίτερα οικονομική τιμή του, συγκριτικά με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Αξιοποιώντας την κρατική βοήθεια και αποσύροντας το παλιό σου όχημα μπορείς να αποκτήσεις το Citigo e iV με μόλις 17.703 ευρώ, ενώ η αρχική του τιμή κυμαίνεται σε ίδια προσιτα επίπεδα, των 22.300 ευρώ.

Προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για όλους 

African businessman with suitcase charging electric car
Businessman with suitcase charging his electric car

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πώς οργανώνεται μία παγκόσμια μαζική προσπάθεια, έτσι ώστε η απαραίτητη οικολογική αυτή λύση μετακίνησης μέσω των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να πάρει άμεσα μεγάλες διαστάσεις και να αποκτήσεις τη δημοφιλία που της αξίζει και της χρειάζεται. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι τιμές των ακόμη ολοκαίνουργιων ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκονταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού να κωλύεται στη σκέψη μιας τέτοιας πολυδάπανης αγοράς. Επειδή όμως πλέον ορίζεται ως επιτακτική ανάγκη η στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι τιμές μειώνονται και οι αρμόδιοι δίνουν περισσότερες ευκαιρίες στον μέσο πολίτη να αποκτήσει ένα αμιγώς οικολογικό μοντέλο. Παράλληλα, από τη στιγμή που έχουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, αποτελούν την πιο ιδανική λύση. 

Εσύ, πότε θα κάνεις τη μετάβαση;  

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Copyright © 2024ΟΔΗΓΟΣ All rights reserved