Είσαι…petrolhead;

Είσαι…petrolhead;

Petrolheads, “βενζινοαίματοι”, “βενζινοκέφαλοι”, όπως και αν επιλέξεις να χαρακτηρίσεις τους τύπους αυτούς που όλοι ξέρουμε από έναν (το λιγότερο) και να προσπαθήσεις ίσως να καταλάβεις λίγο από την τρέλα που έχουν για τα αυτοκίνητα, το σίγουρο είναι πώς αυτό που τους συνδέει είναι ένα: η λατρεία για το αυτοκίνητο και ό,τι αυτό μπορεί να περικλείει. Αν λοιπόν πληροίς και εσύ την προϋπόθεση αυτή τότε το πιθανότερο είναι να ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία αυτή των ανθρώπων με τα χαρακτηριστικά που θα αναλύσουμε παρακάτω. Keep reading και ίσως αναγνωρίσεις και τον εαυτό σου μέσα σε αυτά.

Αυτοκίνητα. 

Μία λέξη, ένας κόσμος. 

Ιστορία, κουλτούρα, μηχανολογία, επιδόσεις, χαρακτήρας, σχεδίαση είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον κόσμο γύρω από την λατρεία των αυτοκινήτων αλλά και όσα αυτά εκπροσωπούν. 

Και ναι, υπάρχουν σημάδια ότι ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την τεράστια κουλτούρα αγάπης για τα αυτοκίνητα και είναι σίγουρο πως όλοι δίπλα σου το έχουν πάρει χαμπάρι. 

Από τις γνώσεις σου για μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων μέχρι την άνεση που έχεις να κολλάς car trivia σε όλων των ειδών τις συζητήσεις, η διάγνωση είναι μία: είσαι petrolhead… γνωστός και ως “ο αυτοκινητάκιας”

Χειροκίνητο, ο απόλυτος έλεγχος στα χέρια σου

Αυτόματο; Όχι, ευχαριστώ. Όταν πρόκειται για οδήγηση, η απάντηση σου σε αυτό το αιώνιο δίλημμα είναι μία: χειροκίνητο. Γνωρίζεις και απολαμβάνεις την γοητεία που έχει ένα χειροκίνητο αυτοκίνητο, επιδιώκεις την εμπειρία της οδήγησης και όχι απλά το να φτάσεις στον προορισμό σου. Αλλάζεις ταχύτητες και μαθαίνεις καλύτερα το αυτοκίνητό σου, δημιουργείς έναν δεσμό. Σίγουρα το αυτόματο κάνει τα πράγματα πιο απλά, αλλά για εσένα η απλότητα, η άνεση και η ευκολία έχουν άλλη σημασία. 

“Πώς θα ονομάσετε το….αυτοκίνητό σας;”

Classic Car Collector / Petrolhead Driving His Vintage Car
Classic Car Collector / Petrolhead Driving His Vintage Car

Ονοματάκι; Ναι, δεν είναι απλά ένας μύθος. Είναι γεγονός. Η πλειοψηφία των ατόμων που ασχολούνται με πάθος με τα αυτοκίνητα δεν έχουν απλώς ένα αυτοκίνητο. Η σχέση που έχουν χτίσει με το αυτοκίνητο τους είναι τέτοια που δεν γίνεται να μην το κάνουν πιο ξεχωριστό, πιο προσωπικό. Δεν γίνεται να μην του δώσουν ένα όνομα, ένα υποκοριστικό. Και το ξέρουν όλοι. Και το ξέρεις κι εσύ. 

Συζητήσεις περί ανέμων και.. αυτοκινήτων

Κάθεσαι στην καφετέρια. Συζητάς, αναλύεις, χαζεύεις. Και πάνω που έχεις αρχίσει να βαριέσαι, ακούς την πολυπόθητη συζήτηση από το δίπλα τραπέζι. Αυτοκίνητα; Το αγαπημένο σου! 

Και σίγουρα όχι της παρέας σου που σε περιμένει να μοιραστείς απόψεις για το αν η BMW M3 E46 ή η E36 είναι καλύτερη για drifting, με τους……γνώστες πιο δίπλα. “Δεν πειράζει μωρέ, θα βγούμε άλλη φορά”. 

Εγκυκλοπαίδεια αυτοκίνησης 

Η λέξη εγκυκλοπαίδεια μάλλον δημιουργήθηκε για εσένα όσον αφορά τις γνώσεις σου για αυτοκίνητα. Car encyclopedia λοιπόν. Μοντέλα, μάρκες, κινητήρες, αποδόσεις, κλασικά αυτοκίνητα, supercars είναι μόνο οι βάσεις για όσα γνωρίζεις και συνεχώς εμπλουτίζεις. 

Ήχος και κινητήρας

Βάζεις μπροστά το αυτοκίνητό σου και συνειδητοποιείς πως οι ήχοι της μηχανής του αυτοκινήτου σου είναι σαν μουσική στα αυτιά σου. Σ’αρέσει να κάνεις θόρυβο (τον σωστό!), σ’αρέσει να ακούγεσαι. Και φυσικά, αν είσαι χρόνια στο είδος του car freak, είσαι ειδικός στους ήχους αυτοκινήτων. Αναγνωρίζεις τα διαφορετικά μοντέλα από τον θόρυβο της μηχανής, αντιλαμβάνεσαι αμέσως αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το λές και ταλέντο!

Το αδελφάκι

car driving the Norwegian national road 64 known as the Atlantic road
car driving the Norwegian national road 64 known as the Atlantic road

Σταματάς στο φανάρι και βλέπεις ένα ολόιδιο αυτοκίνητο με το δικό σου. Όχι, σε αυτή την περίπτωση δεν εκνευρίζεσαι όπως οι γυναίκες με τα φορέματα .Νιώθεις ένα άμεσο δέσιμο με όποιον οδηγεί το ίδιο μοντέλο με εσένα. Σκέφτεσαι πόσα πράγματα θα μπορούσατε να συζητήσετε. Αν είσαι και πολύ hardcore petrolhead, ίσως κατεβάζεις το παράθυρο για να κάνεις κάποιο νεύμα. Παραδέξου το.

Petrolhead Basics 

Ξέρεις τι λένε…όταν αγαπάς, φροντίζεις. Και είναι σίγουρο πώς εσύ σαν γνήσιος λάτρης των αυτοκινήτων φροντίζεις και με το παραπάνω το αυτοκίνητο σου. Είσαι συχνός πελάτης σε πλυντήρια, συνεργεία, αντιπροσωπείες, μαγαζιά με ανταλλακτικά.Το περιποιείσαι, το θέλεις πάντα καθαρό, αψεγάδιαστο και συνέχεια κάνεις αλλαγές,προσθέτεις ή αφαιρείς εξαρτήματα για το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο για εσένα τον οδηγό, όσο και για το ίδιο το αυτοκίνητο.

Classic car
Classic car

Και τι γίνεται με όποιον τολμήσει και ακουμπήσει το αυτοκίνητό σου; Με όποιον περάσει σχιστά δίπλα από αυτό; Με όποιον προκαλέσει κάποια ζημιά; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα το ξεπεράσεις εύκολα. “Κατα λάθος”; Δεν υπάρχει κατα λάθος στη σχέση ενός παθιασμένου ιδιοκτήτη με το αυτοκίνητό του. Και μόνο κάποιος σαν εσένα μπορεί να το καταλάβει.

 Όπως πολλοί λάτρεις των αυτοκινήτων λένε, το δέσιμο που νιώθεις με το αυτοκίνητο σου είναι ιδιαίτερο. Είναι δημιουργικό, δυναμικό, απόλυτο. Δεν είσαι ποτέ ικανοποιημένος, γιατί πάντα θες το καλύτερο. Το ψάχνεις, το βρίσκεις, το αλλάζεις. Είναι μέρος της καθημερινότητας σου, το No1 των ενδιαφερόντων σου και κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει, αν δεν βρίσκεται και ο ίδιος μέσα στον κύκλο των car enthusiasts. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Copyright © 2024ΟΔΗΓΟΣ All rights reserved