Το νέο Suzuki Hayabusa 2021

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, η Suzuki αποκάλυψε στο κοινό της το νέο Suzuki Hayabusa 2021, και από τότε, όλοι οι φίλοι της μοτοσυκλέτας (και όχι μόνο) βρίσκονται σε κατάσταση ενθουσιασμού και ανυπομονησίας. 

Το suzuki hayabusa θεωρείται από πολλούς, ειδικούς και μη, μία μοτοσυκλέτα που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία, αν δεν έχει ήδη. Το σημαντικότερο και πιο προκλητικό χαρακτηριστικό της είναι ότι πρόκειται για την ταχύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής, ήδη από το 1999! Πριν την εφαρμογή περιορισμού της μέγιστης ταχύτητας από τους κατασκευαστές μοτοσυκλετών, η Hayabusa έφτανε μέχρι και τα 312 χλμ/ώρα. Ύστερα, αναγκαστικά περιορίστηκε στα 300 χλμ. Το δυναμικό αυτό στοιχείο, της προσέδωσε και το χαρακτηριστικό της όνομα “Hayabusa” που στα Ιαπωνικά είναι ένα είδος γερακιού, ο λεγόμενος Πετρίτης, που μπορεί να φτάσει έως και τα 300 χλμ/ώρα, όταν πρόκειται να πιάσει το θήραμα του.

Το νέο suzuki Hayabusa που έκανε το ντεμπούτο του στην αρχή του 2021, είναι το πρώτο μοντέλο της Suzuki για το νέο αυτό έτος και οι πολιτικές marketing που η εταιρεία ακολουθεί προετοίμαζαν το κοινό για πολύ καιρό με την καλύτερη προώθηση, αφού μόνο τέτοια αξίζει στο Hayabusa. Συγκεκριμένα, εδώ και λίγο καιρό, σε γνωστό περιοδικό της Ιαπωνίας είχαν δημοσιευτεί σχέδια που αποκάλυπταν σταδιακά την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου. Παράλληλα, με το νέο teaser video που πολύ πρόσφατα δημοσίευσε η Suzuki, προκάλεσε τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον όλων κάνοντας τους φανατικούς φίλους της γενιάς Hayabusa να αναμένουν με αγωνία την άφιξη του μοντέλου.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δόθηκαν από την Suzuki, ανακοινώθηκε αυτό που όλοι οι αφοσιωμένοι οπαδοί της μοτοσυκλέτας Hayabusa περίμεναν. Η τιμή της τρίτης γενιάς Hayabusa θα αγγίζει τις 21.495 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο σε τρεις συνδυασμούς χρωμάτων: Λευκό-Μπλε, Ασημί-Κόκκινο και  Μαύρο-Χρυσό.

suzuki hayabusa 2021
suzuki hayabusa 2021

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του νέου Suzuki Hayabusa 2021;

Το όνομα της συγκεκριμένης μηχανής για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται αφού η επιστροφή του “Πετρίτη” των Ιαπώνων σηματοδοτεί την ανανέωση της γρηγορότερης μοτοσυκλέτας παραγωγής. Το νέο αυτό μοντέλο πρόκειται για μία αναβάθμιση παλαιότερων Hayabusa εκδόσεων. Οι κατασκευαστές της αρκέστηκαν στα εξωτερικά όργανα και στοιχεία που απαρτίζουν την ήδη υπάρχουσα γενιά, αφού αυτά έχουν καθορίσει πλέον το Hayabusa ως μία φανερά αξιόπιστη υπερδύναμη τόσο στον χώρο των κατασκευαστών όσο και στην αγορά και το αγοραστικό κοινό. 

Η πολυαναμενόμενη hyperbike που θυμίζει έντονα προηγούμενα μοντέλα και αξιώνει τον φανατισμό που έδειξαν οι μέχρι τώρα fans της, αποτελεί την πιο αναβαθμισμένη έκδοση Hayabusa που έχει υπάρξει ποτέ.

Περιλαμβάνει cornering ABS, αναβαθμισμένο traction control, Cruise control, Launch control,  Anti-Lift Control, έγχρωμη οθόνη στα αναλογικά όργανα, ηλεκτρονικά βοηθήματα βασισμένα σε IMU, ρυθμιζόμενο quickshifter ενώ φυσικά, διαθέτει και αεροδυναμική σχεδίαση, όπως και κάθε άλλη γενιά Hayabusa. Η ίδια η Suzuki αναφέρεται στα παραπάνω στοιχεία ώς το έξυπνο σύστημα της Suzuki, “Suzuki Intelligent System”. 

Ο κινητήρας του νέου Suzuki Hayabusa 2021  

Αλλαγές πολλές και δυναμικές εμφανίζει η νέα γενιά Suzuki Hayabusa όσον αφορά στον κινητήρα των μοντέλων. Με σκοπό να προσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές Euro 5  διαθέτει κινητήρα στα 1.340 κυβικά εκατοστά 190 ίππων, αποτελώντας την γρηγορότερη Hayabusa που δημιουργήθηκε ποτέ, αφού μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ σε 3,2 δευτερόλεπτα από στάση και τα 200 χλμ σε 6,8 δευτερόλεπτα. 

Παράλληλα ο κινητήρας της διαθέτει πιστόνια, εκκεντροφόρους, ελατήρια βαλβίδων, στροφαλοφόρο άξονα με σκοπό την πιο ομαλή και ταυτόχρονα ασυναγώνιστη εμπειρία οδήγησης, παραμένοντας στα ίδια αξιόπιστα και μέγιστης απόδοσης δεδομένα. 

Η νέα υπερδύναμη Hayabusa έφτασε 

Ο χρόνος αναμονής τελείωσε. Η τελευταία μοτοσυκλέτα Hayabusa που “έτρεξε” στις ευρωπαϊκές αγορές ήταν πριν την εφαρμογή των προδιαγραφών Euro 4, αφού οι κατασκευαστές της αποφάσισαν να σταματήσουν την κυκλοφορία των επερχόμενων μοντέλων στην Ευρώπη. Καταλαβαίνουμε όλοι, πώς τα χρόνια κυκλοφορίας μιας Suzuki Hayabusa στην Ευρώπη είναι πολλά και για αυτόν τον λόγο, ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί γύρω από την έλευση του νέου μοντέλου μοτοσυκλέτας Suzuki Hayabusa 2021 είναι απολύτως δικαιολογημένος και αναμενόμενος. 

Με όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω της, από την ημέρα αποκάλυψης της σχεδίασης της μονοπωλεί το ενδιαφέρον ειδικών και μη. Φυσικά λίγος περισσότερος ενθουσιασμός, λόγω των χρόνων απουσίας, παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο ευρωπαϊκό έδαφος. 

Το Suzuki Hayabusa 2021 είναι εδώ και είναι σίγουρο πως θα ταράξει τα νερά…και τους δρόμους. 

Είσαι επαγγελματίας; 

Η συνέπεια και ο επαγγελματισμός μας, καθώς και η συνεργασία με το μεγαλύτερο ιστορικό σωματείο στο χώρο του αυτοκινητισμού, την ΕΛΠΑ, αποτελούν τις καλύτερες προδιαγραφές για την προώθηση της επιχείρησής σου.

Εάν λοιπόν σε ενδιαφέρει πραγματικά να εκτοξεύσεις το marketing της επιχείρησης σου, επικοινώνησε μαζί μας για να το κάνουμε πράξη.

Η γνώμη σου μετράει.

Πριν φύγεις, μη διστάσεις να μας πεις την γνώμη σου και αν βρήκες αυτό που έψαχνες στο άρθρο μας, κάνε ένα share στα social σου.

Suzuki Hayabusa: Επαγγελματίες

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Copyright © 2024ΟΔΗΓΟΣ All rights reserved