Οι 10 ακριβότερες μηχανές για το 2021

Οι 10 ακριβότερες μηχανές για το 2021

Από την αρχή της παραγωγής και πώλησης μοτοσυκλετών, αυτό που μπορεί εύκολα να παρατηρηθεί από τον οποιονδήποτε είναι το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει το κόστος ορισμένων μοντέλων, φτάνοντας μερικές φορές να στοιχίζουν μέχρι και εκατομμύρια. Δεν είναι λίγα τα μοντέλα αυτά που εντυπωσίασαν το κοινό παγκοσμίως τόσο για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες τους, όσο και για την τιμή τους. Αναφέρουμε τις 10 μοτοσυκλέτες με την υψηλότερη τιμή για το έτος 2021.

Motorcycle Noir
Motorcycle Noir

Οι 10 ακριβότερες μηχανές για το 2021

Νέες τεχνολογίες, αξεπέραστα design, πρωτοτυπία αλλά και διαχρονικότητα είναι λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά για τα οποία οι μεγαλύτερες βιομηχανίες μοτοσυκλετών στον κόσμο, πασχίζουν και ενεργούν. 

Και φυσικά, εδώ ισχύει το ρητό “ό,τι πληρώνεις, παίρνεις” καθώς τα μοντέλα που πρόκειται να αναφέρουμε στη συνέχεια όχι μόνο συγκεντρώνουν τα στοιχεία εκείνα που ανταπεξέρχονται στις επιταγές των καιρών αλλά βρίσκονται και στη λίστα με τις ακριβότερες μοτοσυκλέτες στον κόσμο για το έτος 2021. 

Αν λοιπόν είσαι διατεθειμένος και έτοιμος να κάνεις μία τέτοια επένδυση, αν κέρδισες πρόσφατα κάποιο λαχείο, ή αν απλά σου αρέσει να θαυμάζεις, να μαθαίνεις νέα στοιχεία για τις μηχανές, τις ιδιότητες και τις τιμές σου, αυτό το άρθρο είναι για σένα!

Honda RC213V-S

Ξεκινώντας με ένα μοντέλο του 2015 που ακόμη και σήμερα κάνει αισθητή την παρουσία του, το RC213 V-S βρίσκεται μέσα στην 10άδα των πιο ακριβών μοτοσυκλετών για το 2021 και όχι άδικα, αφού το κόστος του φτάνει τις 188.000 ευρώ (για την βασική έκδοση). Στην περίπτωση αυτή, το κόστος συνάδει με την ποιότητα, καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο επηρεασμένο από την αντίστοιχη αγωνιστική έκδοση (RC213V), συγκεντρώνοντας τα στοιχεία της μοτοσυκλέτας motoGP με τις ιδιότητες εκείνες που το καθιστούν νόμιμο να οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους. 

Ducati Desmosedici D16RR NCR M16 

Άλλο ένα μοντέλο επηρεασμένο από το αντίστοιχο αγωνιστικό “αδερφάκι” του, η Desmosedici RR NCR M16  αναγνωρίζεται και για το έτος 2021 ως η δυνατότερη μοτοσυκλέτα σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής αφού ακόμη και το πρώτο μοντέλο Desmosedici που βγήκε το 2006 ήταν εξαιρετικά limited, με μόνο 1800 κομμάτια στην αγορά. Φυσικά, μπαίνει στη λίστα με τις ακριβότερες μοτοσυκλέτες για το 2021 αφού η τιμή της φτάνει τις 190.956 ευρώ. 

Ecosse Founder’s Edition Titanium XX motorcycle 

Το συγκεκριμένο μοντέλο, σύμφωνα με κατασκευαστές και κριτικούς, χρειάστηκε μία ομάδα εξαιρετικά έμπειρων μηχανικών να εργαστούν πάνω από 1280 ώρες για να φτάσουν στο επιθυμητό σχέδιο που θα τραβούσε τα βλέμματα κοινού και ειδικών. Κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε αφού πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα ιδιαίτερα δυνατή με εξαιρετικά ισχυρό μηχανισμό και υπερσυμπυκνωμένο κινητήρα 225 ίππων. Η τιμή της ανέρχεται στις 247.050 ευρώ κατακτώντας και αυτή μία θέση στη δεκάδα. 

Legendary British Vintage Black 

Mε μόλις 33 κομμάτια στην αγορά, το συγκεκριμένο μοντέλο που έγινε γνωστό με άλλο όνομα,ώς Vincent-HRD, το 1948 που πρωτοεμφανίστηκε αναγνωρίστηκε ως γρηγορότερο κι από διάσημα αγωνιστικά μοντέλα αυτοκινήτων. Η τιμή της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας υπολογίζεται στα 400.000 δολάρια άρα περίπου 329.500 ευρώ.

Dodge Tomahawk V10 Superbike 

Με τιμή πώλησης να ξεκινάει από 452.000 και να φτάνει μέχρι και 576.125 ευρώ, το συγκεκριμένο μοντέλο δικαίως θεωρείται ως μία από τις ακριβότερες μοτοσυκλέτες παγκοσμίως για πολλά χρόνια τώρα. Χαρακτηρίστηκε ως μία από τις 3 πιο γρήγορες μοτοσυκλέτες, αν όχι η πιο γρήγορη και έγινε άμεσα sold out ξεπερνώντας προσδοκίες και εκτιμήσεις.

Harley Davidson Cosmic Starship 

Γνωστή και ως Million Dollar Harley-Davidson, πρόκειται ουσιαστικά για μία Harley-Davidson V rod με την επιμέλεια που επιδέχτηκε απο τον καλλιτέχνη Jack Armstrong. Ένα έργο τέχνης στο δρόμο φυσικά και θα αποτελούσε μία από τις πιο ακριβές μοτοσυκλέτες στον κόσμο και για το 2021. Μέχρι και το 2019 ήταν το πλέον ακριβότερο μοντέλο χωρίς ανταγωνισμό με τιμή να αγγίζει τα 1.234.000 ευρώ.

YAMAHA BMS Chopper 

Επενδυμένη στο σύνολο της με χρυσό 24 καρατίων η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα δε θα μπορούσε να κοστίζει λιγότερο από την τιμή με την οποία βγήκε στη αγορά. 2.470.000 ευρώ χρειάζεται κανείς για να αγοράσει ένα από τα κομμάτια της σειράς αυτής, με κινητήρα v-twin 1700cc επιχρυσωμένες επιφάνειες και επικαλυμμένες με κόκκινο βελούδο.

Ecosse ES1 Spirit

 Άλλο ένα μοντέλο της γαλλικής εταιρείας Ecosse φτάνει να θεωρείται ένα από τα ακριβότερα μοντέλα μοτοσυκλετών παγκοσμίως και όχι άδικα, αφού η τιμή του αγγίζει τα 2.965.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πιθανοί αγοραστές θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα 2 εβδομάδων για να μάθουν πως να χειρίζονται επαρκώς και άριστα όλες τις λειτουργίες της μοτοσυκλέτας αυτής, και στη συνέχεια να περάσουν και από εξετάσεις! Με ταχύτητα να φτάνει τα 370 χιλιόμετρα την ώρα, είναι φανερό πως οι κατασκευαστές εμπνεύστηκαν από αγωνιστικά μοντέλα και το σεμινάριο 2 εβδομάδων που προτείνουν….δεν είναι και κακή ιδέα. 

1949 E90 AJS Porcupine 

Το μοντέλο αυτό του 1949 βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην κατάταξη με τις ακριβότερες μοτοσυκλέτες σε όλο τον κόσμο. Τόσο για το τεράστιο αγωνιστικό του έργο και παρελθόν, όσο και για το ότι σήμερα είναι ιδιαίτερα σπάνιο και ανεκτίμητο μοντέλο, φυσικά κοστίζει μία περιουσία με την τιμή του να φτάνει τα 5.76 εκατομμύρια ευρώ, κατοχυρώνοντας επάξια τη θέση του στη λίστα και στο μυαλό όλων. 

Neiman Marcus Limited Edition Fighter 

Λίγα μόνο λόγια μπορούμε να πούμε για το μοντέλο αυτό του 2012, που δικαιολογημένα κατέχει την πρωτιά, ως η ακριβότερη μοτοσυκλέτα παγκοσμίως και για το 2021 ( και όχι μόνο θα τολμήσουμε να προσθέσουμε). Το ενδιαφέρον είναι πώς η Neiman Marcus είναι εταιρεία πώλησης πολυτελών κατοικιών, και ουδεμία σχέση είχε με την κατασκευη μοτοσυκλετών.Αυτό βέβαια,μέχρι να αποφασίσει να βγάλει στην αγορά τη μοτοσυκλέτα Fighter, που σε δημοπρασία πωλήθηκε για 9.057.000 ευρώ, προκαλώντας το ενδιαφέρον και το δέος των μέχρι τότε κατασκευαστών.

Είσαι επαγγελματίας; 

Η συνέπεια και ο επαγγελματισμός μας, καθώς και η συνεργασία με το μεγαλύτερο ιστορικό σωματείο στο χώρο του αυτοκινητισμού, την ΕΛΠΑ, αποτελούν τις καλύτερες προδιαγραφές για την προώθηση της επιχείρησής σου.

Εάν λοιπόν σε ενδιαφέρει πραγματικά να εκτοξεύσεις το marketing της επιχείρησης σου, επικοινώνησε μαζί μας για να το κάνουμε πράξη.

Η γνώμη σου μετράει.

Πριν φύγεις, μη διστάσεις να μας πεις την γνώμη σου και αν βρήκες αυτό που έψαχνες στο άρθρο μας, κάνε ένα share στα social σου.

ΜΟΤΟ – ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ: Επαγγελματίες

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Copyright © 2024ΟΔΗΓΟΣ All rights reserved