Ποια είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που επιλέγουν οι Έλληνες;

Ποια είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που επιλέγουν οι Έλληνες;

Με τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να έχουν ξεκινήσει πλέον δυναμικά στη χώρα μας, έπειτα από την έναρξη των επιδοτήσεων, ρίξαμε μια ματιά και συγκεντρώσαμε τα μοντέλα εκείνα που σημειώνουν τις περισσότερες πωλήσεις με βάση τις επιλογές των Ελλήνων. 

Αν και συγκριτικά με τα δεδομένα της συμβατικής αγοράς, τα νούμερα είναι μικρά για ποικίλους λόγους με πρώτον από όλους την παγκόσμια κρίση λόγω της πανδημίας, έχει παρατηρηθεί αύξηση άνω του 50% αναφορικά με τα ελληνικά δεδομένα του προηγούμενου έτους. 

Ας δούμε, λοιπόν, ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατάφεραν να ξεχωρίσουν στις ελληνικές αγορές, δίνοντας ώθηση στην νέα αυτή τεχνολογία που το μέλλον επιτάσσει. 

Peugeot e-208

Με τον αμιγώς ηλεκτρικό του κινητήρα, υποσχόμενο εξαιρετικές εμπειρίες οδήγησης και άριστη απόδοση, έχει σημειώσει μέσα στο 2020 54 πωλήσεις, αριθμός αρκετά υπολογίσιμος για τα ελληνικά δεδομένα σε συνδυασμό με την ακόμη πρώιμη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας. 

BMWi3

Το υπερσύγχρονο μοντέλο BMWi3 της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, με 100% αξιόπιστο ηλεκτροκινητήρα, πρωτοποριακό στυλ και σχεδίαση, σημείωσε τον τελευταίο χρόνο 35 πωλήσεις στην Ελλάδα, κατατάσσοντας το δεύτερο στη λίστα των δημοφιλέστερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας. 

Skoda Citigo-e iV

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας Scoda, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και κομψή σχεδίαση, σημείωσε 21 πωλήσεις στις ελληνικές αγορές, υποσχόμενο άνεση, design, ασφάλεια και υψηλές αποδόσεις. 

VW e-Golf

Με 18 πωλήσεις στις ελληνικές αγορές, το μοντέλο αυτό της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτή. Ο πλούσιος εξοπλισμός του και οι ποιοτικές λεπτομέρειες του έκαναν το μοντέλο ιδιαίτερα δημοφιλές και στην χώρα μας μέσα στο 2020. Ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε τη διακοπή της παραγωγής του ηλεκτροκίνητου e-Golf, εξαιτίας της παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού ID.3 που υπόσχεται καθολική άριστη ποιότητα. 

Porsche Taycan

Το 100% ηλεκτρικό μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξιόπιστο, σημείωσε 12 πωλήσεις, με την ελληνική αντιπροσωπεία να διαθέτει και τις 3 εκδόσεις της (4S, Turbo, Turbo S) στο ελληνικό αγοραστικό κοινό.

VW e-up!

Αναβαθμισμένο, προσιτό, σύγχρονο, οικολογικό, ηλεκτρικά αυτόνομο, το μοντέλο e-up! της Volkswagen ικανό να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας σημειώνοντας σταθερή επιτυχημένη πορεία με 11 πωλήσεις στις ελληνικές αγορές.

MINI Cooper SE 

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας MINI Cooper, έκανε αισθητή την παρουσία του και στις ελληνικές αγορές σημειώνοντας 11 πωλήσεις το τελευταίο έτος. Υποσχόμενο άριστης ποιότητας εξοπλισμό και ιδανική σχεδίαση, είναι εδώ για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες κατασκευαστών και αγοραστών. 

Nissan LEAF 

Με πρωτοποριακές υπερσύγχρονες τεχνολογίες και υψηλές αποδόσεις, το ηλεκτροκίνητο μοντέλο Nissan LEAF το 2020 σημείωσε 10 πωλήσεις στις αγορές της Ελλάδας, υποσχόμενο απίστευτες εμπειρίες και θέτοντας ψηλά τον πήχη για τα επόμενα έτη.

smart EQ fortwo

Υιοθετώντας το βασικό χαρακτηριστικό που υπόσχεται η αυτοκινητοβιομηχανία smart, την ευελιξία, το ηλεκτρικό μοντέλο EQ fortwo, ανοίγει τις προοπτικές γύρω από τον τομέα της ηλεκτροκίνησης και μέχρι στιγμής σημειώνει 9 πωλήσεις στις αγορές της χώρας. 

Mercedes-Benz EQC

Με προοπτικές για κορυφαία οικολογική απόδοση, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μηχανισμό και υπόσχεση για πλήρη άνεση και ασφάλεια, το μοντέλο EQC της Mercedes-Benz ήρθε στην ελληνική αγορά και σημείωσε 9 πωλήσεις, μπαίνοντας στη λίστα με τα πιο δημοφιλή ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην χώρα. 

Jaguar I-Pace

Υποσχόμενο υψηλές επιδόσεις και αποδόσεις το μοντέλο I-Pace της αυτοκινητοβιομηχανίας Jaguar, με αμιγώς ηλεκτροκίνητο χαρακτήρα έκανε αισθητή την παρουσία του και στην Ελλάδα φτάνοντας τις 8 πωλήσεις μέσα στο 2020. 

Opel Corsa-e

Τελευταίο στην λίστα με τα 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σημείωσαν πωλήσεις στην Ελλάδα, έρχεται το Opel Corsa-e με 6 πωλήσεις τον τελευταίο χρόνο, στοχεύοντας σε αύξηση της δημοφιλίας του στις ελληνικές αγορές, θέτοντας υψηλά standard σε απόδοση, σχεδίαση, λειτουργικότητα και εξαίρετη ηλεκτροκίνητη εμπειρία. 

Στόχοι ηλεκτροκίνησης

Ακόμη κι αν τα δεδομένα που παραθέσαμε, φανερώνουν τα μικρά ποσοστά Ελλήνων που στρέφονται προς την ηλεκτροκίνητη οδήγηση, έρευνες δείχνουν αισιόδοξο μέλλον. Σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στην επόμενη δεκαετία 1 στις 3 πωλήσεις αυτοκινήτων θα πρόκειται για ηλεκτροκίνητο μοντέλο, καθώς μέχρι τότε εκτιμάται και η μείωση των τιμών τους στα επίπεδα των συμβατικών αυτοκινήτων με μηχανές εσωτερικής καύσης. 

Είσαι επαγγελματίας; 

Η συνέπεια και ο επαγγελματισμός μας, καθώς και η συνεργασία με το μεγαλύτερο ιστορικό σωματείο στο χώρο του αυτοκινητισμού, την ΕΛΠΑ, αποτελούν τις καλύτερες προδιαγραφές για την προώθηση της επιχείρησής σου.

Εάν λοιπόν σε ενδιαφέρει πραγματικά να εκτοξεύσεις το marketing της επιχείρησης σου, επικοινώνησε μαζί μας για να το κάνουμε πράξη.

Η γνώμη σου μετράει.

Πριν φύγεις, μη διστάσεις να μας πεις την γνώμη σου και αν βρήκες αυτό που έψαχνες στο άρθρο μας, κάνε ένα share στα social σου.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Copyright © 2024ΟΔΗΓΟΣ All rights reserved