Ηλεκτρικά αυτοκίνητα -electric Cars 2021

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΤΑΣΗ Ή ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ;

Πριν από μερικές δεκαετίες, αν κάποιος αναλλογιζόταν το τι θα συνέβαινε στο μέλλον, μία από τις πιο προφανείς και αστείες σκέψεις ήταν φυσικά το ενδεχόμενο των ιπτάμενων αυτοκινήτων. Εντάξει, είμαστε στο 2020 και δεν έχουμε καταφέρει (ακόμα) κάτι τέτοιο, αλλά η τάση της εποχής για ηλεκτρικά αμάξια σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη. 

Με τις επιταγές και τις απαιτήσεις των εποχών να περιστρέφονται γύρω από την οικολογία και τον περιορισμό των ρυπογόνων ουσιών, ο κόσμος των αυτοκινητοβιομηχανιών δε θα μπορούσε να παραβλέψει την ανάγκη αυτή για έλεγχο των εκπομπών CO2. 

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, plug-in και υβριδικά μοντέλα κάνουν σταδιακά την εμφάνιση τους στις αγορές ανανεώνοντας τα κίνητρα των βιομηχανιών και δίνοντας σε όλους μόνο μία ιδέα για το τι προβλέπεται στο μέλλον των οχημάτων. 

Electric car plug charging in the winter -ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Electric car plug charging in the winter –ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τι είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Τα ηλεκτρικα αυτοκίνητα είναι οχήματα που χρησιμοποιούν για τη λειτουργία τους ηλεκτρική ενέργεια αποθηκευμένη σε κινητήρες (μπαταρίες, ηλιακοί συλλέκτες κ.α) μέσω φόρτισης αντί άλλων συμβατικών καυσίμων, όπως είναι η βενζίνη. Δεν διαθέτουν μηχανές εσωτερικής καύσης καθώς δεν δέχονται καύσιμη ύλη και έτσι μειώνεται έως και εξαφανίζεται το ποσοστό ρύπων εξάτμισης που εμφανίζουν τα υπόλοιπα αμάξια. 

Ανάλογα με την πηγή ενέργειας που χρησιμοποιούν, αν έχουν μόνο ηλεκτρικό κινητήρα, αν τον συνδυάζουν με μηχανή εσωτερικής καύσης, αν λειτουργούν μόνο με ηλιακή ενέργεια, παρουσιάζουν διαφορές και στον τρόπο χρήσης αλλά και στην ορολογία, καθώς πέρα από τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα υπάρχουν και τα υβριδικά, τα ηλιακά, τα plug-in οχήματα. 

Πώς έχουν έχουν καταφέρει να θεωρούνται τόσο σημαντικά;

Πλεονεκτήματα Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Με την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση του αγοραστικού κοινού για μερικώς ή αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι πρόκειται για έναν κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας με πολλά οφέλη και πλεονεκτήματα τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον ίδιο τον οδηγό. 

Οικονομικότερη Οδήγηση 

Είναι αποδεδειγμένο πώς το κόστος φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι περίπου το ⅓ του κόστους οποιουδήποτε άλλου καυσίμου.

Φθηνότερη συντήρηση 

Συγκριτικά με ένα συμβατικό αυτοκίνητο, το σύνολο των μηχανολογικών μηχανισμών ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι σημαντικά απλούστεροι, ενώ η συντήρηση που χρειάζεται είναι μηδαμινή και φανερά οικονομικότερη από αυτήν που έχει ανάγκη ένα παραδοσιακό όχημα με καύσιμα. 

Φιλικό προς το περιβάλλον

Κατα κύριο λόγο, η αξιοσημείωτη πρωτοπορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έγκειται στο ότι δεν εκπέμπουν ρυπογόνες ουσίες και έτσι δεν επιβαρύνουν ούτε το περιβάλλον ούτε την υγεία των πολιτών.

Σε ένα επόμενο στάδιο, υπάρχει η δυνατότητα επαναφόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην οικολογική οδήγηση και γενικότερα σε έναν eco-friendly τρόπο ζωής. Παράλληλα με την τάση αυτή, μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford και η Nissan χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά κατά την παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων τους, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τις επιπτώσεις που έχουν στο περιβάλλον οι βιομηχανίες. 

Ecological, electric car on white background -ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Ecological, electric car on white background – ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Άνεση και ευκολία κατά την οδήγηση 

Με πολλούς αγοραστές να στρέφονται υπέρ του νέου αυτού τύπου αυτοκινήτου, έχει αποδειχτεί πώς όχι μόνο είναι ιδανικό για εύκολη οδήγηση μέσα στην πόλη αλλά συμβάλλει και στην μείωση του άγχους, των νεύρων, των ψυχικών διαταραχών των οδηγών καθώς οι ενοχλητικοί θόρυβοι που έχουμε συνηθίσει στους δρόμους, είναι πλέον παρελθόν. 

Επαναφόρτιση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ανάλογα με τον τύπο της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ποικίλλει ο χρόνος αλλά και το κόστος της επαναφόρτισης του. Ωστόσο, οι επιλογές του τρόπου επαναφόρτισης είναι ήδη σημαντικές, ακόμη κι αν βρισκόμαστε στην αρχή της νέας αυτής προσπάθειας.

  • Επαναφόρτιση σε οποιαδήποτε πρίζα με επιβάρυνση στον προσωπικό λογαριασμό ρεύματος 
  • Δημόσια επαναφόρτιση με μηνιαία καταβολή 
  • Επαναφόρτιση από το σπίτι με συγκεκριμένου τύπου μετρητή, με μηνιαία τέλη 
Close Up Of Power Cable Charging Electric Car Outdoors In Supermarket Car Park
Close Up Of Power Cable Charging Electric Car Outdoors In Supermarket Car Park

Το μέλλον είναι εδώ 

Οικονομική οδήγηση,οικολογικός τρόπο ζωής, άνεση, ευκολία, λειτουργικότητα, είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν ένα ιδιαίτερα θετικό πλαίσιο για τον κόσμο και το αύριο των αυτοκινήτων. Οι βιομηχανίες οχημάτων βλέπουν το ενδιαφέρον των αγοραστών για πιο “πράσινες” λύσεις και ήδη δημιουργούν ένα μέλλον ηλεκτρικό. Εσυ;

Είσαι επαγγελματίας; 

Η συνέπεια και ο επαγγελματισμός μας, καθώς και η συνεργασία με το μεγαλύτερο ιστορικό σωματείο στο χώρο του αυτοκινητισμού, την ΕΛΠΑ, αποτελούν τις καλύτερες προδιαγραφές για την προώθηση της επιχείρησής σου.

Εάν λοιπόν σε ενδιαφέρει πραγματικά να εκτοξεύσεις το marketing της επιχείρησης σου, επικοινώνησε μαζί μας για να το κάνουμε πράξη.

Η γνώμη σου μετράει.

Πριν φύγεις, μη διστάσεις να μας πεις την γνώμη σου και αν βρήκες αυτό που έψαχνες στο άρθρο μας, κάνε ένα share στα social σου.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Copyright © 2024ΟΔΗΓΟΣ All rights reserved