Εποχιακό service – Χειμερινός έλεγχος αυτοκινήτου

Εποχιακό service – Χειμερινός έλεγχος αυτοκινήτου

Το φθινόπωρο πέρασε. Η εποχή με τις περισσότερες ενδεχόμενες δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν κατά την οδήγηση, είναι εδώ. Έχουμε ήδη μπει στην χειμερινή περίοδο, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις βροχές, τα χιόνια, τα κρύα. Μήπως ήρθε η στιγμή να φροντίσεις και να προετοιμάσεις το αυτοκίνητο σου για τον χειμώνα που έχετε να διανύσετε παρέα; 

Γνωρίζεις ήδη, πώς μόνο με τις άριστες οδηγικές σου ικανότητες και την μέγιστη προσοχή σου στο οδικό δίκτυο, δεν είναι πάντοτε εύκολη η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που προκαλούνται από τον καιρό. 

Και τώρα -δικαιολογημένα- θα μου πεις: “Τι μας λες κι εσύ;!”

male and female drivers quarreling on road after car accident
male and female drivers quarreling on road

Μην τρελαίνεσαι. Ακόμη και αν βρίσκεσαι σε καραντίνα, θα έρθει η -πολυπόθητη- στιγμή που θα χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου καθημερινά και θα πηγαίνεις όπου θέλεις με αυτό. 

Έτσι λοιπόν, για να είσαι σίγουρος πώς θα έχεις την μέγιστη ασφάλεια όταν το κρύο και η βροχή σαρώνουν τις χειμωνιάτικες μέρες, δεν έχεις παρά να προετοιμάσεις το αυτοκίνητό σου με το απαραίτητο χειμερινό service. 

Συγκεντρώσαμε τα σημεία εκείνα του αυτοκινήτου σου που χρειάζονται τη μέγιστη προσοχή και έλεγχο και ο τεχνικός που θα ασχοληθεί να είσαι σίγουρος πώς θα δώσει ιδιαίτερη βάση. [ Κάποια μπορείς να τα τσεκάρεις και μόνος σου! ] 

Αντιψυκτικο Υγρό

Ε, ναι. Μπορείς εύκολα να φανταστείς πώς το αντιψυκτικό υγρό του κινητήρα παίζει σημαντικό ρόλο τον χειμώνα. Ιδιαίτερα αν βρίσκεσαι σε περιοχή με πάγο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ελέγχεις και μόνος σου τη στάθμη του αντιψυκτικού στον κινητήρα, για να αποτρέψεις το καταστροφικό σενάριο να έχει παγώσει τελείως το νερό στο ψυγείο. 

Μπαταρία 

No μπαταρία = No αυτοκίνητο. Και ακριβώς επειδή είναι το Α και το Ω του οχήματός σου, ο έλεγχος της μπαταρίας με κάθε ευκαιρία είναι αναγκαίος. Όταν μάλιστα μιλάμε για χειμερινή περίοδο, που η μπαταρία υπερλειτουργεί με τις αυξημένες απαιτήσεις, ο τεχνικός εύλογα θα δώσει σημασία στο κύκλωμα φόρτισης, στο αν επιβάλλεται η αλλαγή της ή αν οι πόλοι της έχουν πιάσει άλατα και χρειάζονται γράσο. 

Υαλοκαθαριστήρες 

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα σημεία του αυτοκινήτου όταν βρέχει και η ορατότητα είναι περιορισμένη. Έτσι, ο κάθε οδηγός πρέπει να είναι σίγουρος ότι οι υαλοκαθαριστήρες και οι ψεκαστήρες του αυτοκινήτου του είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ότι η στάθμη του υγρού πλύσης είναι στα σωστά επίπεδα. 

Truck Wipers Replacement
Truck Wipers Replacement

Ελαστικά 

Βροχές και ξανά βροχές, μετά χιόνια και συνέχεια το ολισθηρό οδόστρωμα είναι εκεί για να δυσκολέψει την οδήγηση. Και επειδή η κατάσταση των ελαστικών συνεπάγεται την κατάσταση του αυτοκινήτου σου στον δρόμο, η καλύτερη και ασφαλέστερη απόφαση είναι να εμπιστευτείς έναν τεχνικό για να τσεκάρει τόσο την ανάρτηση [που παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην σταθερότητα στον δρόμο] όσο και τα ελαστικά για αέρα ή αλλαγή. Έτσι, δε θα προκαλείται συνέχεια άγχος στον οδηγό για το πώς θα συμπεριφερθεί το αυτοκίνητο σε ολισθηρό οδόστρωμα.

Replacing Car Tires
Replacing Car Tires

 Φρένα

Δεν χρειάζεται και μεγάλη σοφία για να κατανοήσουμε την μέγιστη σημασία που πρέπει να δείξει ο κάθε οδηγός στο σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου του, ειδικά όταν πρόκειται να οδηγήσει με έντονα καιρικά φαινόμενα, στην διάρκεια του χειμώνα, ή απλά σε ολισθηρό οδόστρωμα. Με ένα τσεκάρισμα από τον τεχνικό στα φρένα σου [ υγρό, χειρόφρενο, σύστημα ABS, τακάκια-φερμουίτ] είσαι έτοιμος και ασφαλής για όσους χειμερινούς προορισμούς επιθυμείς να επισκεφτείς. 

Extra tips 

Αντιολισθητικές αλυσίδες 

Αν ετοιμάζεις ταξίδι ή βρίσκεσαι σε κάποιο μέρος που έχει βροχές, χιόνια – άρα και ολισθηρό οδόστρωμα, τότε οι αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει ήδη να βρίσκονται στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου σου. Και επειδή δεν αποφασίζουμε να τις τοποθετήσουμε την τελευταία στιγμή, πρέπει να μάθεις να εκτιμάς σωστά το πότε πρέπει να τις βάλεις στα ελαστικά του αυτοκινήτου σου αλλά, φυσικά, και το πως. 

Σύστημα κλιματισμού καμπίνας 

Τους χειμερινούς μήνες, το αυτοκίνητο και οι επιβάτες έχουν ανάγκη τον κλιματισμό και τον εξαερισμό τόσο για την αποφυγή θόλωσης των τζαμιών όσο και για τη θέρμανση. Ειδικά όταν μιλάμε για μειωμένες θερμοκρασίες, ο έλεγχος του συστήματος αυτού σίγουρα δεν πρέπει να αμελείται, αλλά να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έλεγξε το σύστημα ψύξης/θέρμανσης και τους αεραγωγούς. Αν δεν δεις την επιθυμητή απόδοση, είναι ώρα να ζητήσεις ένα service. 

Car interior control panel
Car interior control panel

Παράθυρα/ πόρτες 

Τα λάστιχα μόνωσης που βρίσκονται στις πόρτες και τα παράθυρα του αυτοκινήτου σου, είναι επίσης ένα σημείο που πρέπει να τσεκάρεις για να προετοιμάσεις το όχημα σου για τον χειμώνα. Σίγουρα, δε θέλεις να βρεθείς ξαφνικά με ένα αυτοκίνητο του οποίου το εσωτερικό έχει γεμίσει υγρασία, για αυτό ο έλεγχος είναι ο καλύτερός σου φίλος. Αν πάλι βρίσκεσαι σε περιοχή με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, τότε θυμήσου να ψεκάζεις με ειδικό υγρό τα λάστιχα μόνωσης, τις τσιμούχες των θυρών αλλά και τις κλειδαριές, για να μπορείς εύκολα να τα ανοίξεις, μετά από μία νύχτα παγωνιάς. 

Car Insulation
Car Insulation

Service 

Και κάπως έτσι λοιπόν, αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μας και προετοιμάσεις κατάλληλα το αυτοκίνητό σου για τον χειμώνα, δεν θα προκύψει κανένα απολύτως πρόβλημα εξ απροόπτου! 

Αν βέβαια, ακόμη διστάζεις για το service που απαιτείται, τσέκαρε το συνεργείο της γειτονιάς σου για συμφέρουσες τιμές αλλά και τις προσφορές που όλες οι αντιπροσωπείες προμοτάρουν.  Ο χειμερινός έλεγχος είναι από τις σημαντικότερες υπηρεσίες που μπορείς να προσφέρεις στο αυτοκίνητό σου και να είσαι σίγουρος πως άμεσα θα σου το ανταποδώσει. 

Καλό χειμώνα!

Είσαι επαγγελματίας; 

Η συνέπεια και ο επαγγελματισμός μας, καθώς και η συνεργασία με το μεγαλύτερο ιστορικό σωματείο στο χώρο του αυτοκινητισμού, την ΕΛΠΑ, αποτελούν τις καλύτερες προδιαγραφές για την προώθηση της επιχείρησής σου.

Εάν λοιπόν σε ενδιαφέρει πραγματικά να εκτοξεύσεις το marketing της επιχείρησης σου, επικοινώνησε μαζί μας για να το κάνουμε πράξη.

Η γνώμη σου μετράει.

Πριν φύγεις, μη διστάσεις να μας πεις την γνώμη σου και αν βρήκες αυτό που έψαχνες στο άρθρο μας, κάνε ένα share στα social σου.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Copyright © 2024ΟΔΗΓΟΣ All rights reserved