Τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα των εποχών

Τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα των εποχών

Ποια αυτοκίνητα σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις; 

Εκατοντάδες μοντέλα αυτοκινήτων με διαφορετικά χαρακτηριστικά για να ικανοποιούν τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, πωλούνται καθημερινά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως. Συγκεντρώσαμε τα μοντέλα εκείνα που σημείωσαν τις μεγαλύτερες πωλήσεις και κέρδισαν τις εντυπώσεις των ειδικών και μη. 

Toyota Corolla

Οι περισσότερες από 46 εκατομμύρια πωλήσεις αναδεικνύουν την τεράστια επιτυχία του μοντέλου αυτού στις αγορές, με τον πληθυσμό της Κίνας μάλιστα να τοποθετεί το Toyota Corolla στην τρίτη θέση όσον αφορά τα μοντέλα που επιλέγουν, με πάνω από 20 εκατομμύρια πωλήσεις ετησίως. Αλλά και παγκοσμίως, από το 1974, τη χρονιά που κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή των πωλήσεων, δεν έχει σταματήσει να προσελκύει το αγοραστικό κοινό με τις πολυάριθμες αναβαθμίσεις του και δεν αναμένεται σύντομα η έξωση του από την πρώτη θέση. 

Ford F-Series

Όντας εδώ και πολλές δεκαετίες το No 1 σε πωλήσεις όχημα της αμερικανικής ηπείρου, με πάνω από 40 εκατομμύρια, αφήνει χιλιόμετρα πίσω του πολλά γνωστά και αγαπημένα μοντέλα που  δύσκολα μπορούν να το ανταγωνιστούν. Με μαθηματικές και μόνο αναλύσεις, γίνεται αντιληπτή η μεγάλη επιτυχία της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford με το συγκεκριμένο μοντέλο, αφού μόνο στην Αμερική, πουλιέται ένα Ford F-series κάθε 30 δευτερόλεπτα!

Volkswagen Golf

Ίσως το πιο διάσημο μοντέλο της Volkswagen, σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις των αγοραστών, αφού μέχρι στιγμής οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα 36 εκατομμύρια παγκοσμίως. Από το 1974,που άρχισε η κυκλοφορία του, αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές των καταναλωτών καθώς εγκαινίασε έναν νέο τύπο οχημάτων. Αναμφίβολα, η επιτυχία του δεν σημειώθηκε άδικα αφού η ζήτηση που το συνοδεύει δύσκολα θα μειωθεί με τα ολοένα και πιο εξελιγμένα μοντέλα της σειράς Golf που η εταιρεία συστηματικά προσφέρει στους πιστούς θαυμαστές. 

Volkswagen Beetle 

Στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, στα 74 χρόνια πορείας του σημείωσε περισσότερες από 23 εκατομμύρια πωλήσεις και εδραίωσε τη θέση του ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της εταιρείας. Σχεδιασμένο για να αποτελεί ένα “λαϊκό αυτοκίνητο” (Volks wagen= people’s car), το χαρακτηριστικό αυτό μοντέλο με το ακόμη πιο χαρακτηριστικό όνομα “Σκαθάρι-Σκαραβαίος” έμελλε να γίνει σήμα κατατεθέν της δεκαετίας του ‘60, οπότε και έμεινε στην ιστορία ως σύμβολο. 

Honda Civic 

Αποτελώντας ένα από τα κορυφαία μοντέλα στις αγορές όλου του κόσμου εδώ και 40 χρόνια, δεν είναι παράλογο το γεγονός ότι έχει σημειώσει σχεδόν 19 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Με συνεχείς αισθητικές παρεμβάσεις και ολοένα και αυξανόμενη αξιοπιστία και υψηλές αποδόσεις, η σειρά Honda Civic συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις των αγοραστών διατηρώντας τα στοιχεία εκείνα που συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία.

Lada Riva

Μάλλον πρόκειται για έκπληξη για πολλούς το γεγονός ότι ένα Lada  βρίσκεται στη λίστα των αμαξιών με τις περισσότερες πωλήσεις. Αποτελώντας ένα από τα χαρακτηριστικότερα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας Lada, έφτασε στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων με περισσότερα από 19 εκατομμύρια. Ακόμη κι αν αισθητικά ήταν ήδη παρωχημένο από όταν βγήκε στην αγορά, τη δεκαετία του ‘80, το μοντέλο αυτό μπόρεσε να κερδίσει πλήθος αγοραστών με την αξιοπιστία, την διαχρονικότητα του και την αποδεδειγμένη καταλληλότητα του για οικογένειες.

Opel Corsa 

Με περισσότερες από 18 εκατομμύρια πωλήσεις, το Corsa με όλες τις αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί, παραμένει ιδιαίτερα αγαπητό και standard μοντέλο από το 1982 στις αγορές της Ευρώπης, καθώς δεν είναι διαθέσιμο στην αμερικανική ήπειρο. Φυσικά βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων της Opel καθώς κανένα άλλο μοντέλο της εταιρείας δεν έχει σημειώσει τέτοια επιτυχία που να συναγωνίζεται τεράστιας απήχησης αυτοκίνητα όπως το VW Gold, Honda Civic, Ford Fiesta κ.α.

Honda Accord

Ένα από τα καλύτερα οικογενειακά sedan της αυτοκινητοβιομηχανίας Honda είναι το ιδιαίτερα προσιτό Accord που έχει σημειώσει περισσότερες από 17 εκατομμύρια πωλήσεις από τη δεκαετία του ‘80. Κατατάσσεται στα κορυφαία αυτοκίνητα της κατηγορίας του με βάση την αξιοπιστία, την άριστη απόδοση και την άνεση που προσφέρει. 

Renault Clio

Από το 1991 έως και σήμερα το Renault Clio καταλαμβάνει μία από τις κορυφαίες θέσεις των ευρωπαϊκών αγορών σε πωλήσεις. Με πάνω από 15 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα σε 30 χρόνια, αποδεικνύει την αξιοσημείωτη επιτυχία του και την καθολική, παγκόσμια αποδοχή του. Με πλήθος αναβαθμίσεων, ώστε να ικανοποιεί  κάθε ιδιαίτερη ανάγκη των αγοραστών , δεν είναι τυχαία η συστηματική επικράτηση του στις αγορές και στις πωλήσεις της βιομηχανίας Renault.

BMW 3 Series

Βαυαρικό, διαχρονικό, πολυτελές αλλά και σπόρ, είναι λίγοι μόνο από τους χαρακτηρισμούς που ταιριάζουν σε μία 3άρα. Ίσως αναμενόμενο, θα έλεγε κανείς, το γεγονός ότι έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή των πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, ενώ με πάνω από 14 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως αναδεικνύει τον δυναμικό της χαρακτήρα και δικαιολογεί την πολυετή της σημαντική παρουσία στην αγορά. 

Oldsmobile Cutlass

Ακόμη μία επιτυχημένη σειρά για την αμερικανική ήπειρο, η Oldsmobile Cutlass για σχεδόν 4 δεκαετίες κυκλοφορίας (1961-1999) σημείωνε αξιόλογη επιτυχία με τις πωλήσεις της να φτάνουν τα 12 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη δεκαετία του ‘70, μάλιστα, έγινε γνωστή η εξέλιξη του σε δυναμικό αγωνιστικό αυτοκίνητο από τον ηθοποιό James Garner, εκτοξεύοντας στα ύψη τις πωλήσεις του περισσότερο συντηρητικού μάλλον προτύπου, Cutlass του 1972.

Ford Mustang

Με πάνω από 9 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, έχει αναμφισβήτητα κατακτήσει τους καταναλωτές. Το ύφος και το στυλ που διαθέτει αναμφίβολα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην συνεχή επιτυχημένη πορείας του. Με ανανεωμένες εκδόσεις στοχεύει στην συνεχόμενα αυξανόμενη επιτυχία και στη διατήρηση του ενδιαφέροντος των θαυμαστών στα ύψη. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Copyright © 2024ΟΔΗΓΟΣ All rights reserved